Almanya, Ukrayna'ya Leopard 1 teslimatını onayladı

Alman hükümeti endüstriyel stoklardan Ukrayna'ya Leopard 1 tanklarının teslimatını onayladığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Alman "Sueddeutsche Zeitung" gazetesinin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Alman hükümeti, Ukrayna'ya doğrudan endüstriyel stoklardan Leopard 1 tanklarının teslimatını onayladı.

Leopard tanklarının Ukrayna'ya teslimatı, tanklar sanayide tamir edildikten sonra her an gerçekleşebilecek.

Almanya silah üreticisi Rheinmetall ve savunma teknolojisi onarımına odaklanan Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), düzinelerce Leopards 1 tankını tamir ederek yenilerken, Alman şirketler, Kiev onları satın almak isterse Ukrayna'ya hemen tedarik edebilecek.

UKRAYNALI ASKERLER EĞİTİME BAŞLADI

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Ukraynalı askerlerin Leopard tanklarını kullanması için eğitimlere başlandığını belirtti.
Blaszczak, Kiev'e ziyaretinde Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov ile görüştü ve ardından gazetelere açıklama yaptı.

Ukraynalı askerlerin Leopard tanklarını kullanması için eğitimlere başlandığını söyleyen Blaszczak, "Süreye bakınca bu bir gün meselesi değil ama aylarca da sürmeyecek. Eğitimler birkaç hafta sürecek" ifadelerini kullandı.

Blaszczak, Ukraynalı askerlerin hazır hale gelene kadar eğitimlerine devam edileceğini sözlerine ekledi.

Polonya, Alman yapımı 14 Leopard tankını Kiev'e gönderme kararı almıştı.

ALMANYA, KATAR İLE GEPARDS İÇİN GÖRÜŞÜYOR

Öte yandan, Alman hükümeti, Katar'dan Kiev'e gönderilmek üzere 15 Gepard uçaksavar tankı ve daha fazla mühimmat satın almak için görüşmelerde bulundu. Katar, söz konusu tankları, FIFA 2022 Dünya Kupası stadyumlarını güvence altına almak için satın almıştı.

Bununla birlikte Norveç hükümetinden yapılan yazılı açıklamada da "Norveç, başlangıçta 54 tank almak istiyor ama bunlara ilave 18 tank alımına da açık ve bunları 2031'e kadar kademeli olarak silahlı kuvvetlerin envanterine kazandırmayı planlıyor" ifadesi kullanıldı.