Barzani’den Türkiye’deki Kürt siyasetçilere çağrı

Pirmam’da PSK heyetini kabul eden Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’deki Kürt siyasetçilere barış ve diyalog içinde hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kürdistan24/Haber Merkezi- Pirmam’da PSK heyetini kabul eden Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’deki Kürt siyasetçilere barış ve diyalog içinde hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kürdistan Başkanı Mesut Barzani Pirmam’daki başkanlık konutunda Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Mesut Tek ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Görüşmede, Türkiye’deki siyasi ve ekonomik durumun yanı sıra Türkiye’de Kürt meselesi ve Kürt hareketinin önündeki engeller hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
PSK heyetinin Türkiye’deki Kürtlerin birliği için öncülük etmesini istediği Kürdistan Başkanı Barzani, Kürdistan ve Irak’ın durumu, Suriye’deki Kürtlerin geleceği ve dünyadaki diğer gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunup, Türkiye’deki Kürt davasına dair önerilerini dile getirdi.
Başkan Barzani, görüşmede Türkiye’deki Kürt siyasilerin diyalog ve barış yöntemleriyle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Görüşmede, PSK’nin çalışmaları ve referandum sürecindeki tavrı da ele alındı.