Koalisyon Sözcüsü Rakka için asker sevkiyatını doğruladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), Rakka operasyonu için asker sevk etmeye başladığı iddiaları doğrulandı.

Haber Merkezi- ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), Rakka operasyonu için asker sevk etmeye başladığı iddiaları doğrulandı.

Rakka operasyonu için sevk edildiği söylenen 400 ABD askeri haberlerini koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian resmen doğruladı. Dorrian'ın verdiği bilgiye göre, Deniz Piyadeleri'ne bağlı 400 özel harekat komandosu aşama aşama bölgeye gönderilecek. Dorrian açıklamasında ilk ekibin cephe hattına ulaştığı bilgisini de paylaştı.

ABD'de yayınlanan ve savunma yetkililerine dayandırılan haberlerde, yaklaşık 400 askerin Rakka'nın 25-30 kilometre kuzeyine konuşlandırılacağı, obüsler ve Osprey tipi helikopterlerle operasyona destek vereceği belirtildi.

​Sputnik'te yer alan bir habere göre askerlerin Kuveyt'te konuşlu 11'inci Deniz Seferi Birliğinden gönderildiği, bölgede kuvvet ve ekipman güvenliğini sağlayacak ek kara birliklerinin de sevk edileceği öne sürüldü.

Kara birlikleri de yollanacak

Reuters haber ajansı, dün gece geçtiği haberde Kuveyt'ten yola çıkan 1000 askerden 700'ünün de Musul'a gönderildiğini bildirdi.

Söz konusu askeri sevkiyatın ABD'nin tek seferdeki en büyük sevkiyatı olduğu iddia edilen haberlerde, bu çalışmaların ABD Başkanı Donald Trump'ın DAİŞ'e karşı yeni mücadele planını değerlendirirken gerçekleştirilmesine vurgu yapıldı.