Akşener Altılı Masa toplantısına katıldı

Gergin bir atmosferin yaşandığı Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa toplantısına katıldı.

ANKARA (K24)

Bugün Ankara’daki siyasi atmosfer oldukça hareketliydi.

İYİ Parti lideri Akşener’in Altılı Masa’ya yönelik ağır eleştirilerinin ardından başlayan tartışmalar, bugün toplantının başlayacağı ana kadar devam etti.

Gelen ilk bilgilerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Akşener’le görüştüğü yönündeydi. Daha sonra bu bilgiler yalanlansa da, sonraki saatlerde doğrulanmıştı.

1
Akşener'i Temel Karamollaoğlu karşıladı (Foto: Adem Özgür)

Bu görüşmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Akşener’in bir araya geldiği öğrenildi.

Daha sonra İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun görüştüğünü, Akşener'in Saadet Partisi'ndeki Millet İttifakı toplantısına katılacağını bildirdi.

Saadet Partisi önünde bir araya gelen kalabalık grup, sık sık Kılıçdaroğlu lehine slogan attı, pankartlar açtı. Akşener’in SP’ye gelmesinden kısa bir süre önce İYİ Parti Ankara ve ilçe yönetiminden birçok yetkili Akşener’e destek için hazır bulundu.

Bu sırada CHP ve İYİ Parti tarafları arasında sloganlar atıldı.

Akşener, Saadet Partisi'nde saat 16.00'da başlayan Millet İttifakı toplantısına katıldı. 

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Akşener arasında da soğukluk hissedildiği gözlemlendi.