Yeşil Sol Parti listelerinde eş başkanların yeri belli oldu

Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi eş genel başkanları ve eş sözcülerin milletvekili adayı gösterildiği yerler belli oldu.

HABER MERKEZİ

Yeşil Sol Parti, HDK, DTK, DBP ve HDP eş başkanları ve eş sözcülerinin aday gösterildiği kentler belli oldu.

Edinilen bilgiye göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Van'da liste başından, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise Urfa'dan aday gösterildi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar İstanbul’dan; Eş Sözcü İbrahim Akın İzmir'den, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, İstanbul’dan gösterilecek.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Diyarbakır'da liste başında yer alıyor.

Ayrıca, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz Mardin'den, Keskin Bayındır memleketi Batman'dan aday gösterildi.

Öte yandan Yeşil Sol Parti listesinde Alevilerden Garip Dede Dergahı Vakfı Başkanı Celal Fırat ile Ezidi Kürtlerinden Azad Barış Diyarbakır’dan, Süryanilerden George Aslan Mardin’den, Çerkeslerden Metin Kılıç Ankara’dan aday gösterildi.

Eski milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, gazeteci yazar Hasan Cemal, akademisyen Onur Hamzaoğlu, sanatçı Kerem Fırtına, Özgül Saki, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan İstanbul’dan; Diyarbakır eski Baro Başkanı avukat Mehmet Emin Aktar, gazeteci yazar Cengiz Çandar ve akademisyen Sevilay Çelenk Özen de Diyarbakır’dan aday gösterildi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Nevroz Uysal ve Orhan Doğan’ın kızı gazeteci Ayşegül Doğan Şirnak’tan aday gösterildi.

HDP’nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç Antalya, milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli, Sezai Temelli Muş listesinde yer aldı.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan yine Urfa’dan aday gösterildi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Tuncer Bakırhan Siirt, Nurten Ertuğrul Batman, Ali Kenanoğlu Adıyaman, Kürt siyasetçi Sırrı Sakık Ağrı, HDP MYK üyesi Samet Mengüç Diyarbakır’dan aday gösterildi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumaları tarafından uğradığı saldırıda ailesinden 3 kişinin katledilen ve 748 gündür Adalet Nöbeti’nde olan Ferit Şenyaşar Urfa’dan aday gösterildi.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI ADAYLARI

Ayrıca EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, SMF’den Cemil Güngören ve TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca İstanbul’dan; EMEP’ten İskender Bayhan İstanbul'dan ve Sevda Karaca Demir ise Antep'ten aday gösterildi.

HDP BİLEŞENLERİ VE ADAYLARI

Yeşil Sol Parti bileşenleri olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nden (ESP) Çiçek Otlu İstanbul’dan; Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi’nden (SYKP) Tülay Hatimoğulları Adana’dan; Devrimci Parti’den Burcugül Çubuk İzmir’den; Sosyalist Dayanışma Platformu’ndan (SODAP) Kezban Konukçu ise İstanbul’dan aday gösterildi.

KÜRT ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İTTİFAKI ADAYLARI

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nda yer alan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek Van’dan; İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç da Diyarbakır'dan aday gösterildi.