TCMB faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 8,50'de bıraktı.

HABER MERKEZİ  

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa beklentileri doğrultusunda seçimden önce son toplantısında politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde tuttu.

TCMB’nin yayımladığı açıklamada “Kurul, para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir” denildi.

“Öncü göstergeler deprem bölgesinde ekonomik faaliyetin beklenenden hızlı toparlandığını göstermektedir” denilen açıklamada, yurtdışındaki gelişmelere ilişkin olarak “Birbirini takip eden banka iflaslarının tetiklediği finansal istikrarı tehdit eden koşulların oluştuğu gözlenmektedir” ifadeleri de yer aldı.

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Nisan’da yaptığı konuşmada “iktidarda olduğu sürece faizlerin düşeceğini söylemesinin” ardından geldi.  

Söz konusu konuşmada Erdoğan, “Amerika’da faiz yükselebilir, Avrupa’da yükselebilir ama Türkiye’de faiz düşecek ve göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecek” ifadelerini kullanmıştı.