PYD, 3 gün içinde ENKS’nin 23 ofisini kapattı

ENKS Kürdistan Temsilcisi Xalid Ali, PYD’nin Batı Kürdistan’da (Rojava) partilerine yönelik baskılarının giderek şiddetlendiğini belirterek 3 gün içerisinde 23 ofislerinin kapatıldığını, bazı ofislerinin de yakıldığını bildirdi.

Haber Merkezi - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Kürdistan Temsilcisi Xalid Ali, Batı Kürdistan’da (Rojava) Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) ENKS’ye baskılarının devam ettiğini ve 3 gün içerisinde 23 ENKS bürosunu kapattığını bunlardan birkaçının da yakıldığını söyledi.
Qamişlo, Amude, Girkê Lege, Heseke ve Kobane’deki bürolarının kapatıldığını belirten Xalid Ali, ayrıca Irak Kürdistan Demokrat Parti (PDK-I), Suriye Kürdistan Demokrat Parti (PDK-S) ve İran Kürdistan Demokrat Parti (PDK-İ) bürolarının da kapatıldığını söyledi.
ENKS Kürdistan Temsilcisi Xalid Ali’nin verdiği bilgiler doğrultusunda kapatılan ve yakılan parti büroları şu şekilde.
Qamişlo:
PDK-I, PDK-S, PDK-İ ve Rojava Kürdistan Demokratik Gençlik ve Öğrenci Birliği büroları kapatıldı, ENKS bürosu yakıldı ve Kürdistan Birlik Partisi bürosu yağmalanıp kapatıldı.
Amude:
PDK-S bürosu, ENKS merkez binası, Rojava Kürdistan Demokratik Öğrenci Birliği ve Kürdistan Birlik Partisi büroları kapatıldı.
Heseke:
PDK-S, Kürdistan Birlik Partisi ve Doğu Xocey’deki ENKS bürosu kapatıldı.
Klase mevkiindeki PDK-S ofisi ateşe verildi, patlatıldı ve bu bürodaki Kürdistan bayrağı indirildi.
Girkê Legê:
ENKS bürosu patlatıldı ve içindeki eşyalar ateşe verildi.
Derik:
PDK-S bürosu, Kürt Gençlik Hareketi temsilciliği, Kürdistan Kadın Birliği bürosu, Bedirxan Kültür Merkezi ve buna bağlı Ölümsüz Barzani temsilciliği, Kürdistan Birlik Partisi bürosu ve Rojava Kürdistan Demokratik Gençlik ve Öğrenci Birliği Sekreterlik bürosu kapatıldı.
ENKS bürosu ateşe verildi.
Kobane:
ENKS bürosu kapatıldı ve kundaklanmaya çalışıldı.