Duberdani: “Irak Maliye Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile anlaşmaya bağlı değil”

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Parlamentosu Fraksiyonu Üyesi Şerwan Duberdani, Irak Maliye Bakanlığının Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile anlaşmaya bağlı olmadığını belirterek, maaş konusunun Kürdistan Bölgesi Hükümetine karşı baskı olarak kullanıldığını söyledi.

Duberdani K24’e yaptığı açıklamada, “Yapılan anlaşmaya göre bütçe kanunu yürürlüğe girene ve Kürdistan Bölgesi'nin payı gönderilene kadar federal hükümetin Kürdistan Bölgesi Hükümetine aylık 700 milyar dinar borç göndermesi gerekiyor.” dedi.

Bazı taraflar, maaş konusunu Kürdistan Bölgesi Hükümetine karşı bir baskı olarak kullanmak istediğine işaret eden Şerwan Duberdani, “Üzerinde anlaşmaya varılan para miktarının zamanında Kürdistan Bölgesi’ne gönderilmesi gerekir.” ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve KDP üzerindeki baskının Irak il meclisi seçimleri ve Kürdistan Parlamento seçimleriyle ilgili olabileceğini vurgulayan Duberdani, “KDP'nin Kürdistan Hükümetindeki ortakları, memur maaşları konusunda pazarlık yapması için hükümete ve KDP’ye baskı kurmaya çalışıyor.” diye konuştu.

Irak Parlamentosunda Kürdistan Bölgesi Hükümetine 700 milyar dinar borç gönderilmesi konusunda karar verildiğini vurgulayan Duberdani, “Bu, bölge hükümetine yönelik siyasi baskıdan başka bir şey değil.” dedi.

Kürdistan Bölgesi'nin maaş ve bütçesinin siyasileştirilmesine değinen Duberdani, "Kürtlerin Bağdat'a karşı tek bir tavır sergilemesi gerekiyor ve artık Kürdistan Bölgesi’ndeki halkın maaşıyla oynanmamalı. Bunun artık siyasileştirilmemesi gerekiyor.” ifadesini kullandı.