Cezaevinde bulunan Hüda Kaya'dan mesaj

HABER MERKEZİ 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Hüda Kaya, “Tek kişilik bir odada tutuluyorum ama yalnız olmadığımı biliyorum." dedi.

İki gün önce İstanbul Havalimanında uçağının kalkmasına on dakika kala, Kobani soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan eski HDP milletvekili Kaya, cezaevinden mesaj gönderdi.

Sosyal medya hesabı X üzerinden yayınlanan mesajda, "Sevgili kardeşlerim, tek kişilik bir odada tutuluyorum ama yalnız olmadığımı biliyorum. Henüz yazma çizme imkanlarına sahip değilim.” ifadeleri yer aldı.

Mesajın devamında ise “Selamını, sevgisini, duasını ileten, dayanışma gösteren tüm özgür insanlara, dostlarıma, kardeşlerime selam etmek istedim. İyi ki varsınız! " sözleri yer aldı.

Kaya'nın tutuklanmasının ardından ilk açıklamayı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul İl Teşkilatı yapmış, "Önceki dönem İstanbul milletvekilimiz Hüda Kaya'nın havalimanında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması, devam eden siyasi kırım operasyonlarının devamıdır. İktidarın bu saldırıları karşısında daha fazla kenetlenerek yolumuza devam edeceğiz!" ifadelerini kullanmıştı.

Kaya’nın tutuklanmasının ardından HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan açıklama yapmıştı.

Hatimoğulları, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "1 Kasım Dünya Kobani gününde Hüda Kaya vekilimizin tutuklanması, iktidarın siyasi mesajıdır. Tutuklama kararı hukuk dışıdır, siyasi karardır." demişti.

Bakırhan da mesajında, “1 Kasım Dünya Kobanî gününde Hüda Kaya vekilimizin tutuklanması üzerinden bizlere mesaj veren iktidara sesleniyoruz. Kumpas davalarınız karşısında asla susmayacağız. Hüda Kaya 28 Şubat darbecilerine nasıl boyun eğmediyse sizin siyasi darbelerinize karşı da boyun eğmeyecek.” ifadelerine yer vermişti.