Latif Reşid: Irak kriz dönemine dönmeyecek

Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid
Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid

HABER MERKEZİ 

Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Irak’ın bir daha geçmişte olduğu gibi hiçbir tarafın baskısı altına girmeyeceğini ve tekrardan krizlere hapsolmayacağını söyledi.

Latif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başkanlığında Bağdat'ta "Irak Diplomasisi - Dengeli Uluslararası İlişkiler ve Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme" sloganıyla düzenlenen "Yedinci Irak Büyükelçileri Konferansı"nda açıklamalarda bulundu.

Ekonomik, siyasi ve diplomatik ilişkilerde başarılı olduklarını ve birçok farklı ülkeyle bozulan ilişkileri yeniden inşa etmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Reşid, “Mevcut hükümet dünya çapındaki ülkelerle ilişkilerin onarılmasına vurgu yapıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Reşid, “Ülkeyi kötü politikalardan uzak tutmaya, ortak çıkarları korumaya ve ülkenin egemenliğine saygı göstermeye çalıştık. Irak, dünyayla daha fazla ilişki kurmayı ve ülkeler arasında bir arada yaşamayı hedefliyor.” ifadelerini kullandı.

“Irak geçmişte olduğu gibi hiçbir tarafın baskısına boyun eğmeyecek, krize hapsolduğu döneme dönmeyecek.” diyen Reşid, “Irak politikası birbirleriyle iş birliği yapmaya, sorunları çözmeye ve ortak çıkarları korumaya dayanıyor. İlişkilerin güçlenmesi kültürel, ticari ve ekonomik düzeyde olurken, bunların hepsi sağlandı ve biz bunları her tartışmamızda vurguladık.” diye konuştu.