İlişkilerin normale dönmesinin ardından Reisi ile Bin Selman ilk kez görüştü

HABER MERKEZİ 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ilişkilerin normale dönemesinin ardından ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

İran Cumhurbaşkanlığının yazılı açıklamasına göre İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye devlet başkanlarının Gazze'deki durumla ilgili olağanüstü toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a giden Reisi, zirvenin oturum aralarında Bin Selman ile görüştü.

Selman ile Reisi görüşmede, ikili ilişkilerin ve bölgesel iş birliğinin geliştirilmesi konularını ele aldı.

Bin Selman ile Reisi arasındaki görüşme, İran ve Suudi Arabistan devlet başkanları arasında 11 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk yüz yüze görüşme oldu.

İran ile Suudi Arabistan, 10 Mart'ta 7 yıl aradan sonra ilişkileri normalleştirme kararı almıştı. Reisi ile Selman, ilişkilerin kurulmasının ardından ilk kez 12 Ekim'de telefonda görüşmüştü.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Gazze'deki durumu görüşmek için Suudi Arabistan'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere Riyad'a gitmişti. Reisi, zirvede yaptığı konuşmada, İslam ülkelerine İsrail'e karşı eyleme geçme çağrısında bulunmuştu.