İran: Tek bir Filistin devletinin kurulmasına inanıyoruz

HABER MERKEZİ 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Filistin topraklarında iki devletli çözüm önerilerine ilişkin, “İran, Filistin meselesiyle ilgili olarak denizden nehre kadar tek bir Filistin devletinin kurulmasına inanıyor.” dedi.

Kenani, başkent Tahran'da düzenlenen haftalık basın toplantısında Gazze Şeridi'ndeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze halkı için gönderilen büyük miktardaki yardımların “İsrail’in engellemeleri” nedeniyle bölge halkına ulaştırılamadığını ifade eden Kenani, bu yardımların büyük bir kısmının, Mısır'da depolandığını söyledi.

Kenani, “Batılı insan hakları savunucularının İsrail'in nükleer tehdidine ve fosfor bombası kullanmasına karşı gereken ehemmiyeti göstermediğini” belirterek, “Uluslararası kurumların bu konuya gereken önemi göstermesi ve caydırıcı tepki vermesi gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Sözcü Kenani, Filistin topraklarında iki devletli çözüm önerilerine ilişkin, Akdeniz ile Ürdün Nehri'ne atıfta bulunarak, “İran, Filistin meselesiyle ilgili olarak denizden nehre kadar tek bir Filistin devletinin kurulmasına inanıyor.” dedi.

Riyad’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’nde 50'den fazla ülkenin, Birleşmiş Milletlerde de 120'den fazla ülkenin, ateşkesin sağlanması ve savaşın sona ermesini istediğine işaret eden Kanani, “ABD ve birçok Avrupa ülkesi Gazze Şeridi'nde ateşkese karşı çıkıyor ve ateşkese engel oluyor.” diye konuştu.