Aydın Maruf: Türkmen toplumunun taleplerinin dikkate alınmasını talep ediyoruz

kurdistan24.net

HABER MERKEZİ 

Bileşen İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, Türkmenlerin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığının “çok önemli” olduğunu belirterek, tüm taraflara Türkmenlerin hak ve taleplerini dikkate almaları çağrısında bulundu.

Bakan Aydın Maruf, bugün “17 Kasım Türkmen Dil ve Kültür Günü” vesilesiyle basın açıklaması düzenledi.

“Türkmen toplumunun Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki varlığı çok önemli; Bu nedenle Türkmen toplumunun taleplerinin her zamankinden daha fazla desteklenmesi gerekiyor.” diyen Bakan Maruf, Türkmenlerin haklarını her zaman barışçıl ve diyalog yoluyla aradığını aktardı.

Federal Mahkemenin 19 Kasım’da, kota sandalyelerine yönelik şikayeti ele alacağı toplantıya değinen Aydın Maruf, “Bu önemli günde Federal Mahkemenin bu şikayeti reddetmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partilere Türkmenlerin haklarını ve taleplerini dikkate almaları çağrısında bulunan Bakan Maruf, “Türkmen oluşumu Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi sürece aktif olarak katılmakta; katılımın geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi parlamento seçimlerine değinen Maruf, “Biz Türkmen oluşumu olarak seçimlerin zamanında yapılmasından, ertelenmemesinden ve oluşumların işlerine müdahale edilmemesinden yanayız.” ifadesini kullandı.

Aydın Maruf, Bileşen İşlerinden Sorumlu Bakan olarak, Kürdistan Bölgesi'ndeki farklı din ve toplulukların barış içinde bir arada yaşamasını desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu 24 Aralık 2019 tarihinde yaptığı olağan oturumda, 17 Kasım’ı resmen "Türkmen Dil ve Kültür Günü" olarak onayladı.