Mesrur Barzani iki projenin temelini attı: Projeler binlerce kişiye istihdam yaratacak

kurdistan24.net

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, “Sanayi sektörünün ve diğer sektörlerin gelişmesinin Kürdistan'ın kalkınması üzerinde önemli etkisi olacaktır.” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Zaho’da Sanayi Bölgesi ve Çöp Geri Dönüşüm Tesisi projelerinin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

“Geçtiğimiz yıllarda Kürdistan'ın diğer şehir ve kasabalarında da sanayi bölgeleri gibi projelerimizin olması için çalıştık.” diyen Başbakan Barzani, söz konusu projelerin binlerce gence iş imkanı yaratacağını ve Kürdistan Bölgesi ekonomisine ivme kazandıracağını belirtti.

Sanayi sektörünün ve diğer sektörlerin gelişmesinin Kürdistan Bölgesi'nin kalkınması üzerinde önemli etkisi olacağını aktaran Başbakan Barzani, “Günümüzde dünyada endüstriyel açıdan gelişmiş ve günlük ihtiyaçları üreten ülkeler gelişmiş ülke olarak kabul edilmektedir.” ifadesini kullandı.

“Kürdistan Bölgesi'nde günlük ihtiyaçlarımızın karşılanması, yurt dışından mal ithalatının sınırlandırılması ve azaltılması için çalışmalıyız.” açıklamasında bulunan Mesrur Barzani, “Sanayi sektörünün ve diğer sektörlerin gelişmesinin Kürdistan'ın kalkınması üzerinde önemli etkisi olacaktır.” dedi.

Zaho Organize Sanayi Bölgesi Projesi

Zakho’da 800 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek olan proje, 108 farklı üretim fabrikasından oluşacak. Söz konusu fabrikaların ürünleri arasında gıda, içecek, temizlik ve diğer birçok malzeme yer alacak.

Zaho Sanayi Bölgesi projesi sayesinde Kürdistan Bölgesi'nin ürünlerinin yurt içi talebin yanı sıra Irak’ın güney ve orta kesimlerine ihraç edilmesi planlanıyor.

160 soğutma ve normal fabrika ile 80 büyük meyve sebze deposunun bulunacağı projenin bir kısmında büyük araç ve kamyonların onarımı gerçekleştirilirken, tırların sergilenmesi için 24 salon bulunacak.

Zaho Sanayi Bölgesi projesi 50 milyar dinar maliyetle inşa edilecek.

Zaho Çöp Geri Dönüşüm Tesisi projesi

Atıkların %20'sini imha edecek, %80'ini geri dönüştürecek projenin en iyi özelliklerde ve modern tasarımla bir buçuk yılda tamamlanması planlanıyor.

Zaho Çöp Geri Dönüşüm Tesisi projesi, 31 milyar dinar maliyetle inşa edilecek.