Kayseri'de 7,5 milyon yıllık fosiller sergilenecek

Kayseri'de 7,5 milyon yıllık fosiller sergilenecek: FOTO-AA
Kayseri'de 7,5 milyon yıllık fosiller sergilenecek: FOTO-AA

HABER MERKEZİ 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki 7,5 milyon yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen zürafa, gergedan ve fil gibi hayvan fosilleri sergilenecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kocasinan ilçesindeki Yamula Barajı çevresinde süren ve Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen kazılarda bulunan 7,5 milyon yıllık fosil faunasının, yeniden canlandırma çalışmalarıyla vatandaşlarla buluşturulacağı belirtildi.

Fosillerin yer alacağı sergi, 20 Kasım Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanında açılacak.

Sergide, 2018 yılından bu yana çıkarılan farklı türdeki canlıların fosilleri ve bu fosiller kullanılarak elde edilen replika ayaklandırmaları ile Proboscidea (Hortumgiller)​​​​​​​, Bovidae (Boş Boynuzlular), Giraffidae (Zürafagiller) ailelerinden türler sergilenecek.

Kayseri'de 7,5 milyon yıllık fosiller sergilenecek: FOTO-AA

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin zenginliklerini gözler önüne seren 7,5 milyon yıllık fosillerin dünyada eşi ve benzerinin bulunmadığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi fuaye alanında açılacak sergiye vatandaşları davet eden Büyükkılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu fosiller adeta kültür mirasımız. Bu kültürel mirası kamuoyuna en iyi şekilde anlatmak ve tanıtmak bizim görevimiz. Doğanın koruyarak bize miras bıraktığı bir alanı korumaya çalıştık, tanımaya ve tanıtmaya gayret gösterdik. Doğanın tarihini yeniden Kayseri'nin belirlediğini görüyoruz. Kayseri'miz ve uluslararası boyut açısından önem arz ediyor."