Banksy'nin gerçek adını söylediği bir kayıt bulundu

HABER MERKEZİ 

Kimliği yıllardır bilinmeyen sokak sanatçısı Bansky'nin 2003 yılında BBC'ye verdiği bir röportajda gerçek adını açıkladığı ortaya çıktı.

Bir BBC muhabirinin 2003 yılından Banksy ile gerekleştirdiği "kayıp" röportaj kaydında Banksy'ye "Gerçek adınız Robert Banks mi?" diye sorduğu ve Banksy’nin yanıt olarak, "Robbie" cevabını verdiği duyuluyor.

Daily Mail gazetesi, 2008 yılında Banksy'nin adının Robert Gunningham olduğunu iddia etmiş; Banksy bu iddiayı yalanlamıştı.

Öte yandan, giyim şirketi Guess'in kendilerini hedef gösterdiği gerekçesiyle Banksy'ye açtığı dava, sanatçının tam ismini ortaya çıkarabilir.

Başta İngiltere olmak üzere birçok farklı ülkede yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen bir sokak sanatçısıdır Banksy. O sanat dünyasına zor kabul edilmiş, müzelerle ve sanat galerileriyle dalga geçen, 2010 yılında Time dergisinin Steve Jobs ve Lady Gaga’yla birlikte dünyanın en etkili 100 ismi arasında gösterdiği bir sanatçıdır.

Eserleri Batı Şeria'dan prestijli sanat galerilerine birçok yerde sergilenirken Banksy giderek ünlendi, ünlendikçe gerçek kimliğiyle ilgili spekülasyonlar da yaygınlaştı.

Massive Attack'ten Robert Del Naja ve Art Attack'ten Neil Buchanan'ın bile Banksy olduğu iddia edildi.

"Gerilla artist" olarak anılan sanatçı çalışmalarında savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgınlığını eleştiren mesajlar vermektedir.