Başkan Barzani, Mareşal Martin Sammy Sampson ile görüştü

HABER MERKEZİ

Başkan Mesud Barzani ile İngiltere’nin Kuzey Afrika ve Orta Doğu Kıdemli Askeri Danışman Mareşal Martin Sammy Sampson, Irak ve bölgedeki siyasi durum ile son güvenlik gelişmeleri ele aldı.

Başkan Barzani, 23 Kasım 2023 Perşembe günü Salahaddin’de İngiltere’nin Kuzey Afrika ve Orta Doğu Kıdemli Askeri Danışman Mareşal Martin Sammy Sampson ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Irak ve bölgedeki siyasi durum ile son güvenlik gelişmeler ele alındı.

Her iki tarafın Peşmerge Bakanlığındaki reformlardan ve Kürdistan Peşmerge Güçleri, koalisyon güçleri ile Irak ordusu arasındaki koordinasyonlardan söz ettiği belirtilen açıklamada, Mareşal Martin Sammy Sampson ile beraberindeki heyetin, koalisyon güçleri ile Kürdistan Peşmerge Güçleri arasındaki destek ve koordinasyonun devam etmesinin altını çizdiği ifade edildi.

Başkan Barzani, İngiltere’nin Kuzey Afrika ve Orta Doğu Kıdemli Askeri Danışman Mareşal Martin Sammy Sampson ve beraberindeki heyetiyle görüştü.