Sahipsiz köpekler için aşevi kurdu

İstanbul’da bir hayvansever işadamı sokaktaki sahipsiz köpekler için aşevi kurdu. Her gün yaklaşık 1000 köpeği doyuran işadamı yaralı ve hasta köpekler için de tedavi merkezi oluşturmuş.

Kürdistan24 – İSTANBUL – Ercan DAĞ

İstanbul’da bir hayvansever işadamı sokaktaki sahipsiz köpekler için aşevi kurdu. Her gün yaklaşık 1000 köpeği doyuran işadamı yaralı ve hasta köpekler için de tedavi merkezi oluşturmuş.

Sahipsiz köpekler için her gün burada yaklaşık 150 kova yemek hazırlanıyor. İstanbul’un Pendik ilçesindeki bu yemekhane iş adamı ve hayvansever Ünal Hekim tarafından sahipsiz köpeklerin yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş. Ünal Hekim 10 yıl boyunca yalnız başına köpeklere ekmek dağıtmış ancak bu yemekhaneyi açtıktan sonra hayvanlara düzenli bir şekilde sıcak yemek dağıtmaya başlamış.

HEPSİ TAZE YİYECEKLER

Dağıttıkları yiyeceklerin tümünün taze olduğunu vurgulayan hayvansever işadamı, “Pazar günü dışında biz her gün ekmek ve etleri bu kazanlarda kaynatıp köpeklere dağıtıyoruz. Bunların tümü taze yiyecek. Gördüğünüz gibi ben kendim bile yiyorum bunlardan” diyor.

HER GÜN BİN KÖPEĞE YEMEK

Burada pişirilen yemekler kovalara dolduruluyor ardından araçlarla dağlarda, bayırlarda sahipsiz gezinen aç hayvanlar için belirli noktalara bırakılıyor.

Bölgede yaklaşık 2 bin sahipsiz köpek bulunduğunu anlatan Ünal Hekim, şuan itibariyle yaklaşık yarısına yemek verebildiklerini ancak kapasitelerini arttırarak daha fazla köpeği doyurmak istediklerini söylüyor.

HASTA VE YARALILAR İÇİN TEDAVİ MERKEZİ

Ünal Hekim, köpekler için yemekhane açmakla kalmayıp aynı zamanda yaralı ve hasta köpekler için tedavilerinin ve bakımlarının yapılabileceği bir de tedavi merkezi de oluşturmuş. Köpeklerin temizliği için özel banyo bile oluşturulmuş.

SEVGİMİZİ DE YİYECEKLERİMİZİ DE PAYLAŞMALIYIZ

Köpeklerin de insanlar kadar yaşama hakkına sahip olduğuna dikkat çeken 57 yaşındaki hayvansever işadamı, “Onlara karşı insani borcumuz var. Sevgimizi de yiyeceklerimizi de onlarla paylaşmalıyız” diyor.