CIA Direktörü Katar'a geldi: Gazze'deki ateşkesin uzatılmasını görüşecek

HABER MERKEZİ

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns’ün siyasiler ve istihbarat yetkilileriyle Gazze'deki ateşkesin uzatılmasını görüşmek üzere Katar’a geldiği belirtildi.

Hamas ve İsrail’in anlaşmaya vardığı insani ara ve esir takası 2 gün daha uzatılırken arabulucu Katar, geçici ateşkesin daha da uzatılması için çabalara hız verdi.

ABD merkezli Washington Post Gazetesinde yer alan habere göre Burns, siyasiler ve istihbarat yetkilileriyle Gazze'deki ateşkesin uzatılmasını görüşmek üzere Katar’a geldi.

Haberde, CIA Direktörü Burns’ün çatışma sırasında Hamas'ın elinde tuttuğu İsrail askerleri dahil, tüm rehinelerin serbest bırakılması için İsrail ve Hamas'a ateşkesi uzatmaları yönünde baskı yapacağı belirtildi.

Katar, 27 Kasım 2023 Pazartesi günü İsrail ve Hamas arasında varılan 4 günlük insani ateşkesin 2 gün daha uzatıldığını duyurmuştu.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de uygulamaya girmişti.

Şu ana kadar 50’den fazla İsrailli, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 150 esir serbest bırakıldı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 27 Kasım 2023 Pazartesş günü Gazze Şeridi'ndeki İsrail askerlerini ziyaret etmişti.

Gallant, verilen insani aranın sona ermesinin ardından saldırılarının "daha şiddetli" olacağını belirterek, "tüm Gazze Şeridi'ni" kapsayacağını bildirmişti.

İsrail Savunma Bakanı Gallant,"İşimiz bitene kadar durmayacağız." diyerek askerlere güvenlik mekanizması ve hükümetin arkalarında durduğu mesajını vermişti.