Duhok Uluslararası Havalimanı projesinin uygulama aşamasına geçildi

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başbakanı Mesrur ​​Barzani’nin talimatıyla, Duhok Uluslararası Havalimanı projesinin eski tasarımında değişiklik yapıldığı, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin, projenin uygulama aşamasına geçtiği bildirildi.

Duhok Valisi Ali Tatar, Medya ve Enformasyon Dairesine yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başbakanı Mesrur Barzani’nin talimatıyla, Duhok Uluslararası Havalimanının eski tasarımında değişiklik yapılarak yeni bir tasarım oluşturulduğunu, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin, projenin uygulama aşamasına geçtiğini bildirdi.

Medya ve Enformasyon Dairesinden edinilen bilgilere göre Kürdistan Bölgesi İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı, projeyi 2 aşamada hayata geçirecek ve şu anda projenin tasarımı ve gözden geçirme süreci tamamlanmış durumda.

İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Dilan Reşad, Medya ve Enformasyon Dairesine yaptığı açıklamada, Duhok Uluslararası Havalimanı projesinin 1’inci etabında temel plan ve tasarımın gözden geçirildiği, 2’nci etapta da 1000 hektar alanda 12 milyon 832 bin dolar maliyetle hayata geçileceğini ifade etti.

Başbakan Mesrur ​​Barzani, mali kriz nedeniyle çalışamalarına ara verilen projenin inşaatına yeniden başlanması gerektiğini söylemişti.