Dana Abdulkerim: ABD'den Erbil-Bağdat ilişkilerinde rol oynamasını istedik

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi İmar ve İskan Bakanı Dana Abdulkerim, Washington’da düzenlendiği özel bir konferansta, ABD’den Erbil-Bağdat ilişkilerinde rol oynamasını istediklerini söyledi.

Dana Abdulkerim, Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, konferansa katılımları sırasında gelecekte Kürdistan Bölgesi'ne yarar sağlayacak birçok temas ve bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Ziyaret kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığındaki yetkililerle görüşmeler yaparak, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasındaki ilişkilerini ele aldıklarını ifade eden Abdulkerim, “ABD'den Erbil-Bağdat ilişkilerinde rol oynamasını istedik.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığından, özellikle genel bütçe yasasının uygulanması konusunda Irak Hükümeti ile iletişime geçmesini istediklerini anlatan Abdulkerim, “Irak hükümeti, bütçe yasasını henüz uygulamadı, bu nedenle çeşitli bahaneler buluyor.” ifadesini kullandı.

Bakan Abdulkerim, ABD Dışişleri Bakanlığının, Irak Hükümetini bütçe yasasını uygulaması konusunda teşvik etmeye devam edeceğininin atlını çizdiğini aktardı.