BAE’li Bakan: Başbakan ​​Barzani'nin varlığı Dünya İklim Zirvesi'ne güven veriyor

HABER MERKEZİ

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Eğitim ve Öğretim Bakanı Ahmed El-Fulasi, Kürdistan Bölgesi’nin enerji alanında önemli bir aktör olduğunu ve Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin varlığının Dünya İklim Zirvesi'ne güven verdiğini söyledi.

El-Fulasi, 30 Kasım 2023 Perşembe akşamı Başbakan ​​Barzani'yi Dubai’deki havalimanında kabul ettikten sonra, Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, “Genel olarak Irak, özellikle de Kürdistan Bölgesi, enerji ve yenilenebilir enerji alanında önemli bir aktör. Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin varlığı Dünya İklim Zirvesi'ne güven veriyor.” dedi.

Başbakan ​​Barzani, 30 Kasım 2023 Perşembe akşamı BAE'ye doğru yola çıkmıştı.

Başbakan Barzani'nin, konferansla aynı tarihe denk gelen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bağımsızlığının 52. yıldönümü etkinliklerine katılması planlanıyor.

BAE’deki COP28’de iklim değişikliğiyle mücadele politikaları başta olmak üzere çevre sorunları, enerji, gıda, sağlık gibi muhtelif konularda liderler düzeyinde görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı konferansa, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping katılmayacak.

Başbakan Barzani, daha önce katıldığı birkaç etkinlikte, iklim değişikliğinin riskleri, bunun Kürdistan Bölgesi, Irak ve genel olarak bölge üzerindeki olumsuz etkileri konusunda uyarıda bulunmuştu.

Başbakan Mesrur Barzani, iklim değişikliğinin dünya üzerindeki olumsuz etki ile tehditlerini ele almak için uluslararası toplumun koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi çağrısında bulunmuştu.