İran Genelkurmay Başkanı Irak'ta

HABER MERKEZİ 

İran Genel Kurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İran ile Irak arasında hiçbir güvenlik sorunu olmadığını söyledi.

Muhammed Bakıri, Iraklı üst düzey siyasi ve askeri yetkililerle görüşmek üzere iki günlük ziyaret kapsamında bugün Bağdat’a ulaştı.

Bağdat’ta basın mensuplarına konuşan Bakıri, “İran ile Irak arasında dostane ilişkiler var. Irak, İran İslami Cumhuriyeti’nin önemli bir komşusu.” ifadelerini kullandı.

Bakıri'nin ziyareti, İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırının ardından İran yanlısı grupların Irak ve Suriye'deki ABD üslerine saldırdığı dönemde gerçekleşti.

İran ile Irak arasında herhangi bir güvenlik sorunu bulunmadığını vurgulayan Bakıri, iki ülkenin askeri iş birliği yoluna girdiğini dile getirdi.

Ziyareti, Tahran ile Bağdat arasındaki askeri ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten Bakıri, “Şu anda askeri üniversitelerimizde çok sayıda Irak ordusu öğrencisi eğitim görüyor, silahlı kuvvetler öğrencilerinin de Irak'ta eğitim görme ihtimali var.” diye konuştu.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ziyaret kapsamında Iraklı mevkidaşı Abdulemir Yarallah ile bir araya gelerek askeri iş birliği ve terörle mücadele konularını değerlendirdi.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, Bağdat ziyareti kapsamında Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Abbasi ile de görüştü. Görüşmede askeri iş birliği ve bölgesel konular ele alındı.

İran'a yakın silahlı gruplar Irak ve Suriye'deki ABD güçlerine 70'ten fazla kez saldırı düzenlerken, ABD güçleri de bazı saldırılara karşılık veriyor.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ve Iraklı Genelkurmay Başkanı Yarallah görüşmesi
İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ve Iraklı Genelkurmay Başkanı Yarallah görüşmesi
İran Genelkurmay Başkanı ile Irak Savunma Bakanı'nın görüşmesi
İran Genelkurmay Başkanı ile Irak Savunma Bakanı görüşmesi