"İsrail'in Gazze'ye saldırıları arabuluculuk çabalarını zorlaştırıyor"

HABER MERKEZİ 

Katar, insani aradan sonra İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmesinin arabuluculuk çabalarını zorlaştırdığını belirtti.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail ablukası ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan gelişmelerin ele alındığı görüşmede, gerilimin düşürülmesi ve ateşkes olanakları da konuşuldu.

"İsrail'in Gazze'ye saldırıları arabuluculuk çabalarını zorlaştırıyor ve bölgedeki insani felaketi derinleştiriyor." diyen Al Sani, Gazze'de yeni bir insani ara için ortaklarıyla arabuluculuk çabalarını sürdürdüklerinin altını çizdi.

Kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmesi ve toplu cezalandırmaların kabul edilmez olduğuna dikkati çeken Al Sani, İsrail bombardımanı altındaki Filistinlilere insani yardımların ulaştırılması için Gazze'ye güvenli insani koridorların açılması gerektiğini hatırlattı.