Aydın Maruf: Irak Federal Mahkemesi siyasi mahkemeye dönüştü

"İrademiz dışında yapılacak her türlü değişikliği reddedeceğiz”
kurdistan24.net

HABER MERKEZİ 

Bileşen İşlerinde Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, Irak Federal Mahkemesinin artık “siyasi” bir mahkemeye dönüştüğünü belirtirken, iradeleri dışında yapılacak değişiklikleri reddedeceklerini söyledi.

Bileşenler parlamentodaki kota sandalyelerine dokunulmaması gerektiğini vurgularken, Irak Yüksek Federal Mahkemesi, Kürdistan Parlamentosu Seçim Yasası’na ilişkin şikayeti ele alacağı oturumu dün bir kez daha erteledi.

Kurdistan24’te yayınlanan “Basi Roj” programına konuk olan Aydın Maruf, bileşenlerin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığının önemli bir konu olduğunu ve kota sandalyelerinin yasalara uygun düzenlendiğini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesinin bileşenlerin haklarına çok önem verdiğini kaydeden Aydın Maruf, “Kota sandalyelerinde ya da bileşenlerin durumunda yapılacak herhangi bir değişiklik bileşen temsilcilerine danışılarak olmalıdır. İrademiz dışında yapılacak her türlü değişikliği reddedeceğiz.” dedi.

Bakan Maruf, “Irak Federal Mahkemesi artık siyasi bir mahkeme haline geldi, geçmişte de gördüğümüz gibi mahkeme kimseye danışmadan birçok karar verdi.” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesinin kurulması için Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile anlaşma sağladıklarını vurgulayan Aydın Maruf, “Hükümette de parlamentoda da muhalefette olamayız. Anlaşmaya uymak zorundayız.” ifadesini kullandı.