TSK, Duhok'a bağlı kasabayı bombaladı: Ölü ve yaralılar var

HABER MERKEZİ 

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait bir savaş uçağı Duhok’un Amedi ilçesinin Bamerne kasabasının çevresine hava saldırısı düzenlemesiyle 1 kişi yaşamını yitirdi.

Kurdistan24 muhabirinin aktardığı bilgilere göre TSK’ye ait savaş uçakları Bamerne kasabasının çevresini bombalaması nedeniyle 1 sivil hayatını kaybederken, 3 sivilde yaralandı.

Yaralıların hastaneye kaldırıldığını bildiren K24 muhabiri, hava saldırısının TSK savaş uçakları tarafından sabah saat 7.00 sularında gerçekleştirildiğini aktardı.

Yaralılardan Metin Sıdiq’in amcası Bazid Cemil, K24’e yaptığı açıklamada, “Metin’in sağlık durumu iyi ancak içeri girmemize izin vermedikleri için henüz onu göremedik.” dedi.

Geçen yılda bölgeye hava saldırısı düzenlendiğini hatırlatan Cemil, “Ancak kimse şehit olmadı. Bu yıl 1 şehit 3 yaralımız var.” ifadesini kullandı.

“Bombardıman bölgede PKK varlığı bahanesiyle yapıldı.” diyen Cemil, “Daha fazla kişinin PKK ile Türkiye arasındaki çatışmalarda mağdur olmaması için tüm taraflara sorunları çözmeleri için çağrıda buluyoruz.” diye konuştu.

TSK ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle, Kürdistan Bölgesi’nin sınır köyleri sık sık hava saldırıları ve top atışlarının hedefi oluyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığından (MSB) söz konusu saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.