Erdoğan'dan İsrail'e: Savaş suçları yanına kalmamalı

"Gazze'deki mezalimin Suriye'yi de içerecek bölgesel bir savaşa dönüşmesine fırsat vermememiz gerekiyor"

HABER MERKEZİ 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'deki mezalimin Suriye'yi de içerecek bölgesel bir savaşa dönüşmesine fırsat vermememiz gerekiyor." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki günlük ziyareti kapsamında bulunduğu Katar'da, 44'üncü Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'ne katıldı.

Zirvede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma vasfını koruduğunu belirten Erdoğan, Türk ekonomisine güvenen taraflara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu eleştirerek, "Netanyahu yönetimi siyasi ömrünü uzatmak uğruna tüm bölgemizin güvenliğini, geleceğini tehlikeye atıyor." ifadesini kullandı.

Önceliğinin derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesi ve kesintisiz bir şekilde insani yardım akışının temin edilmesi olduğunu aktaran Erdoğan, "Çoğunluğu çocuk ve kadın 17 bin Filistinli masumun hayatını kaybetmesi insanlık suçudur, savaş suçudur. İsrail'in işlediği bu suçlar yanına kar kalmamalıdır." diye konuştu.

İsrail ile Hamas arasındaki savaşın “bölgesel savaşa” dönüşmemesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, "Gazze'deki mezalimin Suriye'yi de içerecek bölgesel bir savaşa dönüşmesine fırsat vermememiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.