Erdoğan'dan İsrail açıklaması: Filistin coğrafyasında uyguladığı her zulmün hesabını verecek

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail'in, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Filistin coğrafyasında uyguladığı her zulmün hesabını verecektir." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin terörle mücadelede stratejileri başarıyla uyguladığını ifade eden Erdoğan “Irak sahasında devam eden Pençe harekatlarımızla bölücü terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırdık. Havadan ve karadan gerçekleştirdiğimiz nokta operasyonlarımızla teröristlerin üzerindeki baskıyı sürekli artırıyoruz. Sınırlarımız içinde bölücü örgütü bitme noktasına getirdik. Bundan 40 sene önce milletimizin başına musallat edilen terör belasından Türkiye'yi tamamen kurtarmakta kararlıyız. Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bir terör yapılanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

"Tel Rıfat başta olmak üzere Türkiye’nin sınırılarına yakın alanları güvenli hale getireceklerini" belirten Erdoğan, “Suriye'nin kuzeyinde teröristlerden temizlediğimiz bölgelerde huzur ve güven iklimi hakim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 9 aylık dönemde yüzde 4,6'lık büyüme kaydettiğine dikkat çekerek, “Kaliteli, sürdürülebilir büyüme hedefimizden en küçük bir sapma yoktur. Ahlaki temeli olmayan fiyatlandırma davranışları yerini rasyonel fiyatlamalara bırakmaya başladı.” ifadesini kullandı.

“İsrailli yöneticilerin er ya da geç insanlık mahkemesinde yargılanacağını" söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'in, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Filistin coğrafyasında "uyguladığı her zulmün hesabını" vereceğini söyleyen Erdoğan, "Bundan kaçış yok, (İsrail Başbakanı) Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum. Batının etekleri altına saklanan İsrail yönetimi, zulmünü ne kadar tırmandırırsa sonuçta ödeyeceği bedeller de o kadar ağır olacaktır.”