Umed Sabah: Kerkük'ün seçim yapma hakkı var

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Merkez Komite Üyesi ve Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu Divan Başkanı Umed Sabah, Kerkük'ün seçim yapma ve uygun bir yönetim seçme hakkı olduğunu söyledi.

Umed Sabah, Kerkük’te Kurdistan24 muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük halkının KDP’nin seçim kampanyasına gösterdiği ilgiden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Başkan Mesud Barzani’nin talimatıyla KDP’nin mesajının Kerkük halkına hizmet sunmak olduğunu aktaran Umed Sabah, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından diğer taraflarla şehre ve halkına hizmet için çalışacaklarını ifade etti.

Irak Federal Mahkemesinin il seçimlerinin ertelenmesi yönünde bir karar almaması temennisinde bulunan Sabah, Kerkük'ün seçim yapma ve uygun bir yönetim seçme hakkı olduğunu vurguladı.

Kürdistan Bölgesi memur maaşlarının ödenmesinde kullanılacak 700 milyar dinarın gönderilmesi için Bağdat’taki prosedürlerin tamamlandığını belirten Umed Sabah, en kısa sürede söz konusu miktarın Kürdistan Bölgesi’nin banka hesabına aktarılacağını bildirdi.