10. Duhok Film Festivali K24’ün medya sponsorluğunda başladı

HABER MERKEZİ 

Kurdistan24’ün medya sponsorluğunu yaptığı 10. Duhok Film Festivali, Sehim Ömer Xalifa'nın "Bağdat’ın Messi'si" filminin gösterime girmesiyle başladı.

Çok sayıda filmin gösterileceği festivalde pek çok yönetmen de yer alacak ve çeşitli paneller düzenlenecek.

Kürt sinemacı Mansur Cihani, Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, 10. Duhok Film Festivali’nin Sehim Ömer Xalifa'nın "Bağdat’ın Messi'si" filminin gösterime girmesiyle başladığını duyurdu.

Uluslararası yarışma bölümünün jüri üyelerinin belirlendiğini aktaran Cihani, bu yıl festivalin yarışma ve belgesel bölümüne seçilen 7 filmin en iyisi seçilmek için yarışacağını aktardı.

Kısa öykü kategorisinde seçilen 12 filmin, 2 ödül için yarışacağını söyleyen Cihani, uzun metrajlı film kategorisinde ise seçilen 7 filmin, 7 ödül için yarışacağını ifade etti.

Emir Ali Muhammed Tahir başkanlığında, Kürt sinemacı Şevket Emin Kurki'nin yönettiği, “Kürt dili” sloganıyla düzenlenen 10. Duhok Uluslararası Film Festivali'nde üst düzey filmler, kısa filmler ve belgeseller çerçevesinde çeşitli ülkelerden 116 film çeşitli yarışmalarda gösterime girecek.

Yarışma dışında, film uzmanlarının konferans ve toplantıları, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin desteği ve Kurdistan24 sponsorluğunda, 9-16 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında Duhok’ta gerçekleştirilecek.