Felah Hasan'dan ABD kongre üyelerine: Dostlarınızın güvenini kaybetmek üzeresiniz

HABER MERKEZİ 

Dünya Demokrat Partileri Konferansı’na Başkan Mesud Barzani’yi temsilen katılan Felah Hasan, “ABD dostlarının güvenini kaybetmek üzere.” dedi.

ABD'li kongre üyelerinin de katıldığı konferansta konuşma yapan Felah Hasan, “ABD'nin yarı yola kadar sizinle gelip sizi yarı yolda yalnız bırakacağı inancına kapıldıkları için genel olarak Orta Doğu'da özel olarak da Irak'ta pek çok siyasi parti ABD'ye olan güvenini kaybetmek üzere.” ifadelerini kullandı.

Peşmerge Güçlerinin terör örgütü DAİŞ’le mücadelede sergilediği kahramanlığı anlatan Hasan, “Bazı Orta Doğu ülkeleri ve komşularımız bizi ABD ile Batının dostu ve müttefiki olduğumuz için 2. İsrail olmakla suçluyor.” diye konuştu.

Felah Hasan, “Bağımsızlık referandumunu yaptığımızda ABD sessiz kaldı, konuşmadı ve bize yardım etmedi; Yani bazı açılardan arkadaşlarınıza olan güveninizi yeniden tesis etmelisiniz, çünkü böyle devam ederseniz bazı kişilerin sonsuza kadar yanınızda olmayacağını bilin, bu yüzden bir söz verdiğinizde yerine getirip tavrınızı ortaya koyun.” açıklamasında bulundu.

Avrupa ve Dünya Siyasi Demokratik Gençliği Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Demokratik Gençlik Birliği Temsilcisi Felah Hasan, Dünya Demokrat Partileri Konferansı’na Başkan Mesud Barzani’yi temsilen katıldı.

Her yıl onlarca demokrat parti lideri, bakan, kongre üyesi ve diplomatın katılımıyla Washington’da düzenlenen konferans, bu yıl 4-6 Aralık’ta gerçekleştirildi.