Türkiye Savunma Bakanı'ndan Suriye açıklaması: Sorumluklar yerine getirilirse çekileceğiz

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in özel röportajı-NTV
Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in özel röportajı-NTV

HABER MERKEZİ 

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Suriye’yi DAİŞ tehlikesinden kurtardık.” diyerek bazı hükümlülükleri yerine getirmesi halinde Suriye’den çekileceklerini bildirdi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler NTV’ye verdiği özel röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini belirten Güler, “Herkes aklını başına alacak, gelecek, teslim olacak, ülkemizin hukukçularına teslim olacaklar. Sonunda ne karar çıkarsa onlara da razı olacaklar ve bu terör çatışmamız bu şekilde bitecek.

Terör örgütü artık kendi kendine bir yerlerde mağaraların içerisinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Bu da bitecek, sonunda bizim söylediğimiz sonuca gelecekler.” dedi.

Suriye ve Irak topraklarındaki operasyonlar için “elbette bir gün bitecek. Bunun geri dönüşü yok” diyen Güler, “Aslında biz Suriye’ye huzuru getirdik. Her gün çatışmaların olduğu bölgelerde herhangi bir çatışma yok. Suriye’yi DAİŞ tehlikesinden kurtardık. DAİŞ Suriye’de her gün bir şehri ele geçiriyordu. Bunların hepsi unutuldu.  Suriye rejiminin Türkiye’ye teşekkür etmesi gerekir.” diye konuştu.

“DAİŞ Suriye’den çekilerek Irak’a gitti.” açıklamasını yapan Güler, Suriye’de yaşayan insanların Türkiye’ye “büyük bir şükran borcu” olduğunu dile getirdi.

Suriye rejiminin bazı sorumlulukları yerine getirmediğini belirten Güler, “Anayasayı kabul edecek, oylayacak. Sonra serbest seçimlere gidecek. Ondan sonra kim iktidara gelirse kardeşim biz de onu kabul edeceğiz. Ve kendi ülkemize, topraklarımıza döneceğiz.” dedi.