Rusya'da Kürt öğrenci katıldığı 2 yarışmada birinciliği kazandı

kurdistan24.net

HABER MERKEZİ 

Rusya Dışişleri Bakanlığının düzenlediği mimarlık yarışmasında Moskova'da yaşayan Kürt öğrenci birincilik ödülünü kazandı.

Rusya’da yaşayan 20 yaşındaki Kürt asıllı Nurik Mosoyan, iki yıldır Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada çizdiği dikkat çekici tablolarıyla birinciliğe adını yazdırıyor.

Kürt mimar ve ressam olan Mosoyan, kara kalem çalışması olan iki tablosuyla katıldığı yarışmada adını birinciliğe yazdırmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Çocuk yaşlarından itibaren resim çizmeye meraklı olduğunu kaydeden Mosoyan, “Rusya'da Kürt isminin yankılanması beni mutlu eder.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı her yıl öğrencilerin mimari becerilerini güçlendirmek amacıyla tüm ressam ve mimarlara yönelik bir yarışma düzenliyor. Bu yıl yarışmaya katılan Kürt öğrencinin zekası ve mimari becerileri Rus yetkilileri etkiledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Alexander Sukharochenke, K24’e yaptığı açıklamada, “Yarışmaya katılan Nurik isimli genç iki yıldır üst üste birinciliği kazanıyor. Kendisine başarılar diliyorum. Umarım çalışmalarında daha fazla sanatsal ruhu teşvik eder, çünkü bu Rusya ve Moskova'nın tarihidir, insanları birbirine bağlayan bir eserdir. Umarım çalışmalarında ilerlemeye devam eder ve diğer yarışmalara katılır.” ifadelerini kullandı.