Büyükekşi: Tüm ligler 19 Aralık'ta başlayacak

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi

HABER MERKEZİ 

Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından süresiz ertelenen tüm liglerdeki maçların 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağı duyuruldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği toplantıda, Süper Lig'de 11 Aralık'ta yapılan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitimiyle, başkent ekibinin başkanı Faruk Koca ile iki kişinin hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından gelişmeleri değerlendirdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, olaylı maç gecesi süresiz ertelediklerini açıkladıkları liglerdeki tüm maçların 19 Aralık Salı gününden itibaren yeniden başlayacağını bildirdi.

TFF Başkanı, Süper Lig'de 19 Aralık Salı günü 17. hafta karşılaşmalarının, ertelendiği için bu hafta sonu yapılmayacak 16. hafta karşılaşmalarının ise 10 Ocak 2024 haftasında oynanacağını da belirtti.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırmış, darbeyle yere düşen Meler bazı kişilerce de tekmelenmişti.

Halil Umut Meler'e saldırıya ilişkin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da arasında bulunduğu 3 şüpheli tutuklanmıştı.

Öte yandan yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, görevinden istifa ettmişti.