10. Duhok Film Festivali sona erdi

10. Duhok Film Festivali
10. Duhok Film Festivali

HABER MERKEZİ

Kurdistan24 medya sponsorluğunda 9-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 10. Duhok Film Festivali kapsamında gösterilen filmler farklı cinsiyet ve yaştan 7 bin 917 izleyici topladı.

Kürdistan Bölgesi'ndeki mali krize rağmen Kürdistan Bölgesi Hükümeti kültür alanına ilgi göstermeye devam ediyor. Çok sayıda filmin gösterildiği 10. Duhok Film Festivali'nde çeşitli paneller düzenlendi.

Festivaldeki filmlerden sorumlu Emir Ali, Kürdistan Bölgesi Medya ve Enformasyon Dairesine yaptığı açıklamada, festivalin önemli bir kültür alışveriş alanı olduğunu belirterek, “34 ülke festivale filmleriyle katıldı. Bu, film yapımcıları ve yapımcılar arasında bir deneyim alışverişi oldu." ifadelerini kullandı.

Festivalin medya sorumlusu Hasan Arif, "Kürdistan Bölgesi Hükümeti film festivaline büyük ilgi gösterdi, bu önemli konuya daha fazla ilgi göstermek, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Kültür Bakanlığının gündemindedir.” dedi.

Film yönetmeni Nizameddin Ariç, "34 ülkenin festivale katılımı her ülkenin hikayelerini, kültürlerini, duygularını ve sorunlarını sergileyecek. Bu da ülkemizin sinema tutkunları için çok önemli." diye konuştu.

Kürt sinemacı Şevket Emin Kurki'nin yönettiği, “Kürt dili” sloganıyla düzenlenen 10. Duhok Uluslararası Film Festivali'nde üst düzey filmler, kısa filmler ve belgeseller çerçevesinde çeşitli ülkelerden 116 film çeşitli yarışmalarda gösterime girdi.