Dokuzuncu kabinede 1849 uyuşturucu taciri tutuklandı

kurdistan24.net

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesinin çalışmaları kapsamında, uyuşturucu ticareti ve kullanımı suçlarından 8 bin 894 kişi tutuklandı.

Uyuşturucuyla Mücadele Müdürlüğü verilerine göre, Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesi uyuşturucuyla mücadelede 1849'u uyuşturucu taciri olmak üzere 8 bin 894 kişiyi tutukladı.

Uyuşturucu kullanımı ile ticareti suçlarından tutuklanan kişilerden biri, “Ayda 2100 dolar kazandığım bir şirkette çalışıyordum, bir fabrikam, bir ailem ve çocuklarım vardı ama her şeyimi kaybettim.” diyerek, gençlere uyuşturucudan uzak durmaları konusunda çağrı yaptı.

Verilere göre 4 bin 460 şüpheli yargılanıp hüküm giyerek ceza infaz kurumlarına gönderilirken, 1,759 kilogram uyuşturucu, 2,272 kilogram paket hap ve 66,326 adet hap ele geçirildi.

Uyuşturucuyla Mücadele Müdürlüğünden Arkan Bibani, Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesinde çalışmaları yoğunlaştırarak, uyuşturucu alışverişi yapanların çoğunu tutuklamayı başardık.” dedi.

Geçmişte birçok krize ve soruna rağmen çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini aktaran Bibani, “Uyuşturucu tacirlerinin çoğu tutuklandı, soruşturuldu ve adliyeye teslim edildi.” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesi tarafından, nargile tütünü ile kafe çalışanlarının denetlenmesi ve mekanların uyuşturucu maddeden arındırılması amacıyla kapsamlı bir kampanya yürütülüyor.