İran: "ABD, savaşın çözüm olmadığı sonucuna varmalı"

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'den "direniş hala güçlü" mesajı
FOTO-IRNA
FOTO-IRNA

HABER MERKEZİ 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarından sorumlu olduğunu ve Washington yönetiminin savaşın çözüm yolu olmadığı sonucuna varması gerektiğini belirtti.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre Katar'a "sürpriz" bir ziyaret gerçekleştiren Abdullahiyan, Doha'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.

"Filistinlilere yönelik soykırım uygulayan İsrail'e sınırsız destek veren Washington, uluslararası ve hukuki yönden sorumludur." diyen Abdullahiyan, "ABD, savaşın çözüm yolu olmadığı sonucuna varmalıdır." diye konuştu.

İranlı Bakan, Gazze'ye yönelik ambargoların kaldırılması ve insani yardımların ulaştırılması konusunda siyasi çabaların sürdüğünü kaydetti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının üzerinden 75 gün geçmesine rağmen direnişin hala güçlü olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Siyonist rejimin Gazze'ye yıkıcı ve Filistin halkına karşı eşi benzeri görülmemiş cinayetler işlediği savaşı başlatmasının üzerinden 75 gün geçmesine rağmen, direniş hala güçlü, parlak bir durumdadır."