Berwari elması Katar'a ihraç edildi

5 ton Berwari elması Katar’a ihraç edildi
5 ton Berwari elması Katar’a ihraç edildi

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi’ndeki çiftçiler tarafından yetiştirilen 5 ton Berwari elması Katar’a ihraç edilirken, Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Begerd Talabani, ihracat sürecinin devam edeceğini söyledi.

Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Talabani, düzenlendiği basın toplantısında Berwari elmasının Katar’a ihracat sürecinin başladığını belirterek “İhracat süreci devam edecek. Kürdistan Bölgesi'ndeki yerli ürünlerin kalitesi oldukça yüksek.” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi 9’uncu Kabinesinin, bölgedeki çiftçilerin ürünlerinin yurt dışına ihraç edilmesi yönündeki çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirten Talabani, “Geleceğe yönelik planımız Kürdistan Bölgesi'ndeki tavuk ürünlerini ihraç etmektir.” dedi.

Yerli ürünlerin yurt dışına ihraç edilme süreci, Mart 2022’de Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin girişimi üzerine başladı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanlığından güçlü bir ekip, sürdürülebilir tarım ürünlerinin Körfez'e ihracatına yönelik bir yol haritası oluşturmasıyla Kürdistan'da ilk nar ihracatı gerçekleştirildi.

Kürdistan Bölgesi 9’uncu Kabinesi, bu yıl nar ihracatıyla yetinmeyerek, ihraç edilen ürünler arasına bal ve elmayı da ekledi.

Girişimin genişletilmesi, hükümetin, gelir kaynaklarını çeşitlendirme konusundaki kararlılığını vurguluyor.