Zide Muhammed: Tavuk ve yumurta ihracatına yönelik hazırlıklar devam ediyor

Planlama Genel Müdürü Zide Muhammed
Planlama Genel Müdürü Zide Muhammed

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı Planlama Genel Müdürü Zide Muhammed, Başbakan Mesrur Barzani’nin 9’uncu kabinedeki planının gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesine odaklanmak olduğunu söyledi.

Zide Muhammed, Kurdistan24'e yaptığı açıklamada 9.uncu kabinede tarım ekonomisine odaklanmanın planlandığını ifade ederek , “Kürdistan Bölgesi Hükümeti ilk olarak çiftçilerin sorunlarını tespit etti, çiftçiler önceki yıllarda ürünleri pazarlamakta sorun yaşıyordu.” dedi.

Hükümet ile Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı ekiplerinin, bazı çiftçilere ürünlerin iyi kaliteli olması konusunda eğitim verdiğine işaret eden Muhammed, “Çiftçilerin ürünlerine pazar bulmaya yönelik çalışamalara başladık, ihracat öncesi tüm yasal, idari ve laboratuvar çalışmaları tamamladık.” ifadesini kullandı.

Daha önce patates, bal ve elma ihracatını yaptıklarını anımsatan Zide Muhammed, “Planlarımızı genişletmek istiyoruz. Tavuk ve yumurta ihracatına yönelik hazırlıklar devam ediyor." dedi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9’uncu Kabinesinin çiftçilerin ürünlerini pazarlamasını ve dünya pazarlarına ihraç etmesini teşvik etme çalışmalarının devamında 20 Aralık 2023 Çarşamba günü Berwari Bala bölgesinde yetiştirilen 5 ton elma ürünü Katar'a ihraç edildi.