Çiya Emin: Zaho'yu bu yıl 500 binden fazla turist ziyaret etti

Zaho Turizm Genel Müdürü Çiya Emin
Zaho Turizm Genel Müdürü Çiya Emin

HABER MERKEZİ

Zaho Turizm Genel Müdürü Çiya Emin, Zaho Kornişinin ikinci etabı hayata geçirileceğini belirterek, korniş projesinin Zaho'ya gelen turist sayısını artırdığını söyledi.

K24 haber bültenine konuk olan Çiyan Emin, Zaho'nun bağımsız idare olduğundan bu yana turizm sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerde çok fazla ilerleme kaydedildiğini bildirdi.

Zaho'da turizm ve stratejik bir proje olan Delal Kornişi projesinin ilk etabının tamamlandığını belirten Emir, projenin ikinci etabı için çalışmaların başladığını sözlerine ekledi.

Zaho'daki kornişin tamamlanmasıyla Irak'ın en uzun kornişi olacak, kornişin inşaatı da Zaho'ya gelen turist sayısını artırdı.

Zaho'daki Dalal Kornişinin tamamlanmasıyla Irak'ın en uzun kornişi olacağını belirten Emir, korniş projesinin tamamlanmasının adrından Zaho'ya gelen turist sayısının arttığına dikkat çekti.

Bu yıl Zaho’yu ziyaret eden turistlerin sayısının 500 bini geçtiğini belirten Zaho Turizm Genel Müdürü Emin, yeni yıl kutlamaları için hazırlıkları tamamladıklarını, tüm bölgelerden turistlerin Zaho'yu ziyaret edeceğini söyledi.

Zaho'da turizm sektörünün son iki yılda önemli ilerleme kaydettiğini ifade eden Emir, Zaho'nun Irak'ın en güçlü turizm bölgesi olacağına belirterek, “Yılbaşı kutlamaları dolayısıyka yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turistin Zaho'yu ziyaret etmesi bekleniyor.” dedi.