Umed Xoşnaw: Geçen yıl Erbil'i 3 milyondan fazla turist ziyaret etti

HABER MERKEZİ 

Erbil Valisi Umed Xoşnaw, turistlerin yılbaşı tatilini geçirmeleri için Erbil'e gelmelerinin şehrin kalkınmasının ve huzurunun bir kanıtı olduğunu söyledi.

Dün, Şerawa kontrol noktasından Erbil’e giriş yapan turistleri karşılayan Vali Xoşnaw, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Her yıl Irak’ın orta ve güney kesimlerinden çok sayıda turistin yıl başı kutlamaları için Erbil’e geldiğini aktaran Xoşnaw, vatandaşların kontrol noktasındaki işlemlerinin artık daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Erbil’e gelen turistlerin kontrol noktalarında kendilerine verilen makbuzla üç ay boyunca seyahat edebileceğinin altını çizen Vali Xoşnaw, Erbil’i ziyaret edenlerin sayısının sürekli arttığını, geçen yılki turist sayısının 3 milyonu geçtiğini dile getirerek, bunun şehrin kalkınmasının ve huzurunun bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Vali Xoşnaw, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Başbakanı Mesrur Barzani’den oluşan 9’uncu kabinenin vizyonunun, şehirlerin daha fazla kalkınma, her düzeyde barış ve güvenlik görmesi gerektiği yönünde olduğuna işaret etti.

Umed Xoşnaw, K24’e verdiği özel demeçte ise yıl başı kutlamalarının sorunsuz ilerlemesi için güvenlik alanında detaylı bir plan oluşturduklarını bildirdi.