Duhoklu aile Baas rejiminin kaçırdığı iki kızına 45 yıl sonra kavuştu

Duhoklu aile kaçırılan iki kızına 45 yıl sonra kavuştu
Duhoklu aile kaçırılan iki kızına 45 yıl sonra kavuştu

HABER MERKEZİ

Saddam Hüseyin rejimi tarafınca 1979'da kaçırılıp Suriye'ye götürülen iki kız kardeş, 45 yıl sonra sağ salim ailelerine kavuştu.

İki kadının erkek kardeşi olan Mesud Halid Koçer, düzenlenen basın toplantısında babasının 1976'da Peşmerge olduğunu söyledi.

Baas rejiminin babasına her zaman teslim olması konusunda baskı yaptığını söyleyen Koçer, daha sonra rejimin babasının akrabalarını, annesini, kardeşlerini ve yakın akrabalarını tutuklayıp cezaevine götürdüğünü ifade etti.

Bu trajedinin Enfal'den farkı olmadığını anlatan Koçer, “Başımıza gelen trajedi Mayıs (Gulan) ve Eylül devrimlerindeki tüm Peşmergelerin yakınlarının başına da gelmiştir.” dedi.

İki kız kardeşinin 1979 yılında Irak rejimi tarafından kaçırılarak Suriye'ye götürüldüğünü belirten Koçer, “1979 yılında kız kardeşlerim kaçırıldığında biri 4, diğeri 6 yaşındaydı.” ifadesini kullandı.

Kız kardeşlerinin daha sonra biri 1999'da, diğeri 2011'de Almanya'ya göç ettiğini aktaran Mesud Halid Koçer, şu an ikisinin de evli ve damatlarının ikisi Rojavalı Kürt olduğunu belirtti.

“DNA testi, her iki kadının da  kız kardeşim olduğunu gösterdi.” diyen Koçer, kardeşlerinin 45 yıl sonra ailesine kavuştuğunu söyledi.