Kıbrıs'ın gözü Adıyaman’da: İsias davasının ilk duruşması bugün

Dava öncesi adliye dışı ve içinde geniş güvenlik önlemi alındı-(FOTO:İHA)
Dava öncesi adliye dışı ve içinde geniş güvenlik önlemi alındı-(FOTO:İHA)

HABER MERKEZİ 

Kıbrıs'ın gözü, Adıyaman’da 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasının bugün görülecek ilk duruşmasında.

Dava öncesi adliye dışı ve içinde geniş güvenlik önlemi alınırken, davanın 5'i tutuklu 11 sanığı, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmakla suçlanıyor.

6 Şubat depremlerinde 39’u Kıbrıs'tan turnuva için Adıyaman'a giden voleybol sporcusu, öğretmen, antrenör, 47’si ise Türkiye Turist Rehberleri Birliği organizasyonuyla çeşitli tur şirketleri bünyesinde eğitim gezisi için bulunan 86 kişinin konakladığı otelde 1’i personel olmak üzere toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Davacı sayısının fazla olması nedeniyle bu dava için özel salon ayarlandı. Adliyenin bodrum katında yer alan konferans salonu mahkeme salonuna çevrildi.

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, beraberindeki 3 bakan, 9 milletvekili ve 11 üst düzey bürokratın da İsias Otel davasının ilk duruşmasını takip edeceği bildiriliyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davada 5’i tutuklu toplam 11 şahıs hakkında “Bilinçli tastirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 85/2, 22/3 maddeleri uyarınca alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle 22 yıl 5 aya kadar cezalandırılmaları talep ediliyor.