Fatih Altaylı'ya 7 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ 

Gazeteci Fatih Altaylı ultrAslan lideri Sabahattin Şirin’e hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası aldı.

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi, Fatih Altaylı'yı Galatasaray tribün oluşumu ultrAslan lideri Sabahattin (Muzaffer) Şirin'e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay hapisle cezalandırdı.

T24'ün haberine göre mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması talebini de reddetti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine (İstinaf Mahkemesi) gönderilen karar onanırsa Altaylı hakkındaki 7 ay hapis cezası kesinleşecek.

-Yaşananlar

1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından "Tevhid" bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy olayı hakkında "eline sağlık" paylaşımına "suçu ve suçluyu övme" suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen mitinge katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan resen ayrı bir soruşturma daha başlatmıştı.

Altaylı'nın, soruşturmalar kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı duyurulmuştu.

Ancak T24'e konuşan Fatih Altaylı ise ifadeye çağrılmadığını söyledi. Altaylı, iddialara ilişkin, "Herhangi bir şekilde ifadeye çağrılmadım. Çağrılırsam da şaşırmam. İlk kez çağrılmış olmam" dedi.