Fatih Camisi imamını bıçaklayarak yaralayan kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ

Fatih Camisi’nde imam ile bir kişinin ağır yaralandığı bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fatih Camisi’nde dün akşam meydana gelen olayda cami içerisine girerek slogan atan Ömer S., kendisini uyarmak için gelen Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla saldırarak ağır yaralamıştı.

Saldırının ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak polis ekiplerine teslim edilen şüpheli Ömer S.'nin İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydının bulunduğu, 2028 yılına kadar da kayıtlı av tüfeği ruhsatının olduğu belirlenen Ömer S., buradan adliyeye gönderilerek Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Ne olmuştu?

Dün akşam (8 Ocak 2024) Fatih Camisi'nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ömer S., özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarılmıştı

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaralamıştı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri olayla ilgili inceleme yaparken, yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Emniyete gelerek ifade veren zanlının babası Hüseyin S., ifadesinde “Oğlum iki evlilik yaptı. İkisinden de boşandı. Daha önce böyle değildi. Ama son zamanlarda değişmeye başladı.” dediği öğrenildi.

Evli ve 2 çocuklu olduğu öğrenilen şüpheli Ömer S. ise savcılıkta ifadesinde ticaretle uğraştığını ve aylık gelirinin 500 bin lira olduğunu belirterek, "Bildiğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemim yoktur. Daha önce ailesel problemler yaşamıştım. 2 kez evlilik yaptım, son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Fatih Camii'ne de vakit namazları için giderdim. Son olarak ortağım ile eski eşimin ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide 'tekbir' getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum." demişti.

İfadesinin devamında söz konusu bıçağın kendine ait çakı olduğunu belirten şüpheli Ömer S., "Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir." dediği öğrenildi.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin açıklama yapmıştı.

Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Bakan Tunç, "Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıda ağır yaralanan imamla telefonda konuşarak, geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu.

Erdoğan, imamın sağlık durumuyla ilgili Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir'den de bilgi almıştı.