ABD Savunma Bakanı prostat kanserine yakalandı

HABER MERKEZİ 

Hastaneye kaldırılması Beyaz Saray ve Kongre düzeyinde bilgilendirme krizi çıkaran ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in prostat kanseri tedavisi gördüğü bildirildi.

Austin’in tedavisinin sürdüğü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, ABD’li Bakan’a aralık başında prostat kanseri teşhisi konulduğu belirtildi.

Doktorlar ayrıca Austin’in, yakın zamanda gizli bir şekilde hastaneye kaldırılmasının nedeninin, ameliyat ve sonrasında bu ameliyatla ilgili ortaya çıkan idrar yolu enfeksiyonunu tedavi etmek olduğunu açıkladı.

Doktorların açıklamasına göre kanser, Austin'in Aralık ayı başında düzenli tarama yaptırdığı sırada tespit edildi.

70 yaşındaki Austin, 22 Aralık'ta Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezine kaldırıldı ve kanserin tedavisi için ameliyat edildi.

Ameliyattan bir hafta sonra Austin, enfeksiyona yakalandı.

Üst düzey yönetim ve savunma yetkililerine günlerce Austin’in hastaneye kaldırıldığı ya da kanser olduğu söylenmedi.

Doktorların açıklamasında, prostat kanserinin erken teşhis edildiği ve hastalığın seyrinin çok iyi olduğu vurgulandı.

Ülkede Austin'in hastaneye kaldırıldığının geç duyurulması tartışma yaratmıştı.

ABD Savunma Bakanlığından 5 Ocak 2024’ta yapılan yazılı açıklamada, Bakan Lloyd Austin'in 1 Ocak'ta hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu duyurulmuştu.

Daha sonra Başkan Joe Biden dahil üst düzey yöneticilerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve Kongre üyelerinin, Austin'in hastaneye kaldırıldığını günler sonra öğrendikleri ortaya çıkmıştı.

Savunma Bakanlığını izleyen medya kuruluşlarını temsil eden Pentagon Basın Topluluğu, Austin'in sağlık durumunun geç bildirilmesiyle ilgili endişelerini dile getirmiş, yapılan açıklamada, kamuoyunun bu gibi durumları bilmeye hakkının olduğu vurgulanarak, Pentagonun kamuoyunu günler sonra bilgilendirmesi "rezalet" olarak nitelendirilmişti.