İngiltere'den Ukrayna'ya: “Savaş ne kadar sürerse sürsün yanınızdayız”

İngiltere’den Ukrayna’ya 2,5 milyar sterlinlik askeri destek

HABER MERKEZİ 

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, “Savaş ne kadar sürerse sürsün yanınızdayız.” diyerek, Kiev’e 2,5 milyar sterlin değerinde askeri destek taahhüdünde bulundy.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bugün Ukrayna’yı ziyaret ederek Başkent Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Sunak ile Zelenskiy, görüşmenin ardından Kiev’e 2,5 milyar sterlin değerinde askeri destek taahhüdünü içeren güvenlik anlaşmasına imza atıp basın toplantısına geçti.

Zelenskiy söz konusu toplantının başında Sunak’a “Özgürlük Nişanı” takdim etti. Zelenskiy’e teşekkür eden Sunak, “Bugün, yarın, (savaş) ne kadar sürerse sürsün yanınızdayız. Ukrayna asla yalnız kalmayacak.” dedi.

İmzalanan anlaşmanın diğer ortaklarla yapacakları çalışmalar için zemin hazırladığını belirten Sunak, “Dünyadaki rakiplerimiz, bizim uzun savaşlar için ne sabrımızın ne de kaynaklarımızın olduğuna inanıyor. Putin bizden daha uzun süre dayanabileceğini düşünebilir ama yanılıyor.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın özgürlük arayışının Britanya halkına ilham verdiğini söyleyen Sunak, “Ukrayna’ya yapılan yardım aynı zamanda kendi kolektif güvenliğimize de yapılan bir yatırımdır. Çünkü Putin Ukrayna’da kazanırsa orada durmayacaktır. Şimdi tereddüt edersek sadece Putin değil, onun Kuzey Kore, İran ve diğer yerlerdeki müttefiklerini de cesaretlendirmiş oluruz.” diye konuştu.