Diyarbakırlı Ramazan Hoca cinayetiyle ilgili bir şüpheli gözaltına alındı

HABER MERKEZİ

İstanbul'da uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin'in öldürülmesiyle ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin'in öldürülmesiyle ilgili bir şüpheli gözaltına alındı." ifadelerinı kullandı.

Bakan Tunç, Ramazan Pişkin'e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

İnşaat işçisi E.B. olduğu tespit edilen şüphelinin hakkında "kasten yaralama", "tehdit", "mala zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan 9 kaydı olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüpheli, buradaki işlemlerinin ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne gönderildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'da Ramazan Hoca olarak tanınan Ramazan Pişkin, dün 31 Ocak 2023 Fatih Cerrahpaşa Kocamustafapaşa Caddesi üzerinde bulunan bir dükkanda tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Bıçaklanarak ağır yaralanan Pişkin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Polis ekipleri, kaçan kişiyi yakalamak için çalışma başlatmıştı.

Ailesi tarafından Diyarbakır Havalimanından alınan Pişkin'in naaşı, cenaze nakil aracıyla merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'ye götürülmüştü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Pişkin'in cenazesi, Sur ilçesindeki Çifte Havuz Mezarlığı'nda defnedilmişti.

Babası İsmail Pişkin, defin işleminin ardından gazetecilere açıklamada bulunmuştu.

Oğlunu katledenlerin yakalanmasını ve cezalandırılmasını talep eden İsmail Pişin, "Devlete güveniyorum, Allah devlete zeval vermesin. Oğlum çok iyi biriydi. İnsanları seviyordu, çocuklar onun peşinden gidiyordu." demişti.