Erdoğan: Türkiye olarak Gazze'de barış için garantörlüğe hazırız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" temasıyla düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, “Dünya krizlerin tetiklediği alaca karanlık kuşağından geçiyor.” dedi.

Çözüme kavuşturulamayan her meselenin zamanla büyümüş olarak yeniden çıkacağını belirten Erdoğan, “Halının altına süpürülerek sorunların çözülemeyeceğini bir kez daha görüyoruz. Bunun en son ve en acı örneği Gazze’ deki kriz. Daha fazla kan dökülmeden, gözyaşı akmadan, bölgemiz çok daha büyük tehditlerle karşı karşıya kalmadan bir an önce Gazze’deki katliamı durdurmalıyız.” diye konuştu

İsrail’in, 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin’i kabul etmesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizde barış, huzur ve ekonomik kalkınmaya giden yol, Filistin devletinin kuruluşundan geçiyor. İsrail kalıcı barış istiyorsa yayılmacı hayaller peşinde koşmayı bırakmalı.” ifadesini kullandı.

İsrail yönetimini eleştiren Erdoğan, “Kendini uluslararası hukukun üstünde gören İsrail, on yıllardır işgal, gasp, yıkım ve katliam politikalarından vazgeçmemiştir.” dedi.

Türkiye’nin Gazze’ye yönelik yardım desteğine değinen Erdoğan, “Şu ana kadar 34 bin tonluk insani yardım malzemesini Gazze’ye ulaşmak üzere bölgeye gönderdik. Türkiye olarak Gazze'de barış için garantörlüğe hazırız. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız.” diye konuştu.

Dünyanın krizlerin tetiklediği alaca karanlık kuşağından geçtiğine dikkat çeken Erdoğan, “Ortak yuvamız olan dünyamızı korumak hepimizin sorumluluğudur.” ifadeleri kullandı.