Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

HABER MERKEZİ

Tükiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği BAE’nin Dubai kentinde, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün (12 Şubat 2024) Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılmak üzere BAE'ye gitmişti.

Erdoğan’a BAE ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik ediyor.

Zirvenin ardından Erdoğan’ın, 14 Şubat 2024 tarihinde Mısır’a resmi ziyaret gerçekleştirmesi ve Kahire’de yapacağı görüşmelerde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ile üst düzey ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılması bağlamında atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler nedeniyle video mesaj yoluyla katılmıştı.

Son olarak başbakanlık döneminde, Kasım 2012'de, Mısır'ı ziyaret eden Erdoğan, 12 yıl sonra Mısır'a gidecek.